Biddinghuizen

Biddinghuizen is een gemoedelijk dorp met ca. 6000 inwoners, aan de rand van het Veluwe meer, tussen Harderwijk en Dronten. De kans is dat je Biddinghuizen al kent van het jaarlijkse cultuurfestival Lowlands of familiepark Walibi Holland. Daarnaast is Biddinghuizen bekend om Flevonice met haar 3 kilometer lange ijsbaan in de natuur.

Door de ligging, vlakbij de langgerekte bossen en stranden, is Biddinghuizen zeer in trek bij watersporters, recreanten en natuurliefhebbers. Biddinghuizen heeft aantrekkelijke voorzieningen, zoals een modern winkelcentrum, basisscholen, bibliotheek en een actief verenigingsleven.

De Graafschap

Aan de zuidkant van Biddinghuizen wordt de komende jaren de nieuwe woonwijk de Graafschap ontwikkeld. In deze ruim opgezette nieuwe wijk worden meerdere buurten ontwikkeld met ieder een eigen identiteit. Het plan heeft een verwantschap met het gebied De Graafschap in de Achterhoek. Zo zijn de straatnamen hier aan ontleend en heet het park 'Het Noaberpark'

Het Noaberpark

Het Noaberpark in De Graafschap is reeds door de gemeente aangelegd. Het park verbindt De Graafschap met de bestaande zuidelijke woonbuurten van Biddinghuizen voor fietsers en voetgangers. In het groene park is veel water te vinden met zelfs een echt moeras, waar een houten vlonderpad doorheen loopt.