Daarom Nieuwbouw!

Een huis kopen is een belangrijke stap waarbij zowel emotie als verstand een rol spelen.
Voor een nieuwbouwwoning is dit niet anders. Voor een grote groep mensen is de keus voor nieuwbouw op voorhand al gemaakt, bijvoorbeeld omdat men al ervaring heeft gehad met een nieuwbouwwoning.

De belangrijkste vraag is Waarom nieuwbouw? Wij zetten de voordelen graag voor u op een rijtje.

Geen Kosten Koper
De kosten van de overdracht (belastingen, kadaster en notariskosten) zijn in de koopprijs begrepen. Daardoor koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam (V.O.N.). Dat scheelt doorgaans ongeveer 8 á 10 procent van de koopsom ten opzichte van een bestaande woning, die voor rekening van de koper komen en bij de koopsom moeten worden geteld.

Onderhoudsvriendelijk
Een groot voordeel is het beperkte onderhoud dat een nieuwbouwwoning vraagt. De eerste jaren hoeft u zelfs nauwelijks kosten te maken. Dit draagt bij tot een stuk extra financiële zekerheid.

Energiezuinig
Een nieuwbouwwoning is voorzien van de laatste technologische hoogstandjes waar het bezuinigen op energieverbruik betreft. Sinds de invoering van het energielabel voor woningen is het voor een koper inzichtelijk hoe energiezuinig een bestaande woning is. Bij nieuwbouwwoningen is dankzij de minimum eisen van het bouwbesluit altijd het zuinigste label A van toepassing. Bovendien is alle nieuwbouw veelal nog een stuk energiezuiniger dan de meeste bestaande woningen met energielabel A.

Veilig Wonen
Het hang- en sluitwerk van de woningen voldoen aan alle eisen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan de woning stelt. De kans op een geslaagde inbraak wordt hierdoor aanzienlijk kleiner. Een veilig gevoel!Prijs/kwaliteit verhouding
De prijs/kwaliteit verhouding is voor veel mensen een reden om voor een nieuwbouwwoning te kiezen. Dit heeft vaak ook een positieve invloed op de mogelijkheden die de geldverstrekker ziet.

Keuken, badkamer, vloeren etc..
Een keuken, badkamer, vloeren en wandafwerking naar uw eigen smaak is een heerlijk vooruitzicht. De kleur tegels die u leuk vindt, die mooie kraan, een kookeiland?
Alles klopt en u hoeft geen concessies te doen omdat bijvoorbeeld de vorige bewoner bijvoorbeeld een luxe keuken had die eigenlijk niet helemaal uw smaak is. Bovendien heeft u alles helemaal nieuw, inclusief de bijbehorende garanties.

Contact met de buurt
Iedereen is nieuw in de wijk en wil zich graag thuis gaan voelen. Mensen doen meer moeite elkaar te leren kennen. Ondermeer omdat ze over en weer gelijksoortige ervaringen delen. Zo wordt op een heel natuurlijke manier het sociale welzijn bevorderd.